Gezonde Schoolpleinen

 

Vorig schooljaar zijn wij, een werkgroep van personeelsleden van het KWC, bezig geweest om ons te oriënteren op nieuwe, gezonde schoolpleinen, zowel op de locatie Gershwinhof als op locatie Beethovenlaan. Dit schooljaar willen we de eerste zichtbare stappen zetten om het plan ‘Gezonde schoolpleinen’ te realiseren.

Enkele bovenbouw leerlingen zijn voor hun profielwerkstuk (PWS) al begonnen met het inventariseren bij alle leerlingen en docenten, wat de wensen zijn omtrent een ‘gezond schoolplein’.

We hopen met de uitkomsten van deze profielwerkstukken en met behulp van een ontwerper een mooi ontwerp te maken voor de schoolpleinen op het KWC!

VNW/22 september 2017

 

Gezonde School

KWC is gezond!

De locatie Gershwinhof van het KWC heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat het KWC zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Het KWC is trots op dit behaalde resultaat!

Met de honorering van de aanvraag voor het themacertificaat “Welbevinden en sociale veiligheid” wordt duidelijk dat werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt het KWC voor actieve gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat en heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.  

Bovendien heeft de school, op beide locaties, de Gouden Schoolkantine schaal en wordt op dit moment hard gewerkt aan het project Gezonde Schoolpleinen. De school heeft aandacht voor gezondheid, (sociale) veiligheid en actieve, gezonde leerlingen in het beleid verankerd.

Rector Joke Hengeveld en conrector Ellen Hartman zijn er trots op om een gezonde school te zijn. “Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen zien (en vooral ervaren) dat het KWC een gezonde school is!”

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse verschillende landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.


 


Ook voor 2018 gouden Schoolkantine Schaal voor KWC!

Het KWC Culemborg heeft ook voor 2018 een gouden Schoolkantine Schaal verdiend van het Voedingscentrum. Hiermee laten wij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

Afgelopen vrijdag is de gouden Schoolkantine Schaal 2018 uitgereikt op het KWC in het bijzijn van Gerard Nijboer. De oud-topatleet was op het KWC voor de aftrap van het project IRun2BFIt met de hartslagloop voor personeel en het oudercontactmoment. In zijn speech zei Nijboer o.a. “je hebt goede voeding nodig om goed te kunnen sporten. Sport en goede voeding is een mooie combi: je staat hierdoor beter in het leven”. Ook refereerde hij nog aan de succesvolle deelname van het KWC aan de kookwedstrijd in de Librije in Zwolle – eveneens in het kader van project IRun2BFit -  in juni 2016 en 2017.

Er is hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes en fruit. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.

Een Gezonde Schoolkantine maakt kiezen voor gezondere producten voor de hand liggend, door ze vooraan te leggen en aantrekkelijk te presenteren. De kantine besteedt ook aandacht aan het stimuleren van water drinken in de vorm van een watertappunt in de Overblijfruimte. De school heeft deze aanpak in het beleid verankerd.

    

  

Update VNW/19 februari 2018

KWC heeft gouden Schoolkantine Schaal 2017!

Het KWC Culemborg heeft een gouden Schoolkantine Schaal 2017 van het Voedingscentrum verdiend. Met de Schaal kan het KWC laten zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. De kantine presenteert gezondere producten aantrekkelijk en opvallend. De makkelijke keuze is nu vooral gezond, en lekker natuurlijk.
Om een Gouden Schoolkantine Schaal te bemachtigen, moet een kantine voldoen aan diverse voorwaarden. Zo biedt de kantine groente en fruit aan en bestaat minstens tachtig procent van het aanbod uit betere keuzes. Dit zijn producten die je in een gezond eetpatroon vaak mag eten. Een Gezonde Schoolkantine maakt kiezen voor gezondere producten voor de hand liggend, door ze vooraan te leggen en aantrekkelijk te presenteren. De kantine besteedt ook aandacht aan het stimuleren van water drinken. De school heeft deze aanpak in het beleid verankerd.

Update VNW/22 maart 2017


Voedingsbeleid KWC