Gezonde Schoolpleinen

 

27-10-2017

De KWC-loop, welke was gelopen op vrijdag 6 oktober 2017, was dit jaar tevens een sponsorloop voor de gezonde schoolpleinen op het KWC.
Met deze eerste sponsoractie hebben we € 2.264,95 opgehaald.
Onder alle leerlingen die geld hebben opgehaald hebben we tien sportieve prijzen verloot.
Iedereen die heeft meegeholpen aan de sponsorloop, hartelijk bedankt!Vorig schooljaar zijn wij, een werkgroep van personeelsleden van het KWC, bezig geweest om ons te oriënteren op nieuwe, gezonde schoolpleinen, zowel op de locatie Gershwinhof als op locatie Beethovenlaan. Dit schooljaar willen we de eerste zichtbare stappen zetten om het plan ‘Gezonde schoolpleinen’ te realiseren.

Enkele bovenbouw leerlingen zijn voor hun profielwerkstuk (PWS) al begonnen met het inventariseren bij alle leerlingen en docenten, wat de wensen zijn omtrent een ‘gezond schoolplein’.

We hopen met de uitkomsten van deze profielwerkstukken en met behulp van een ontwerper een mooi ontwerp te maken voor de schoolpleinen op het KWC!

VNW/22 september 2017

 

Gezonde School

KWC heeft gouden Schoolkantine Schaal 2017!

Het KWC Culemborg heeft een gouden Schoolkantine Schaal 2017 van het Voedingscentrum verdiend. Met de Schaal kan het KWC laten zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. De kantine presenteert gezondere producten aantrekkelijk en opvallend. De makkelijke keuze is nu vooral gezond, en lekker natuurlijk.
Om een Gouden Schoolkantine Schaal te bemachtigen, moet een kantine voldoen aan diverse voorwaarden. Zo biedt de kantine groente en fruit aan en bestaat minstens tachtig procent van het aanbod uit betere keuzes. Dit zijn producten die je in een gezond eetpatroon vaak mag eten. Een Gezonde Schoolkantine maakt kiezen voor gezondere producten voor de hand liggend, door ze vooraan te leggen en aantrekkelijk te presenteren. De kantine besteedt ook aandacht aan het stimuleren van water drinken. De school heeft deze aanpak in het beleid verankerd.

Update VNW/22 maart 2017


Voedingsbeleid KWC