Olympic Moves voetbaltoernooi

Maandag 3 april is de KWC-voetbalselectie onderbouw afgereisd naar het sportcomplex van JSV Nieuwegein om daar te strijden voor een ticket van de landelijke finales van het Olympic Moves voetbaltoernooi. En ik kan jullie verklappen, het ging erg goed. De groepsfase werd namelijk met klinkende statistieken gewonnen. Een goede teamspirit en verzorgd combinatiegevoel onderscheidde het KWC van de andere scholen. Vier wedstrijden gespeeld, vier gewonnen. Twintig doelpunten voor en nul doelpunten tegen.
Maar.... nu begon het toernooi pas. De helft van de spelers kon zich de verloren halve finale van vorig jaar nog herinneren. Na een 2-0 voorsprong werd het toen verlenging en zijn wij uiteindelijk uitgeschakeld met penalty's. Enorm pijnlijk.

Halve finale tegen Yuverta Montfoort:
Met geweldig combinatiespel op het middenveld tussen Blessing, Tigo en Jesse begon het KWC sterk aan deze wedstrijd maar kwamen wij niet tot scoren. Na een beetje hulp van de tegenstander (1-0; eigen goal) ging het rap. Aanvallers Damian en Gerald zorgden ervoor dat de druk op de verdedigers van Yuverta Montfoort bleef. Dit resulteerde uiteindelijk in een dikke 4-0 overwinning. Opnieuw hielden keeper Maes en verdedigers Max en Seth keurig de 0.

Finale tegen RSG Broklede:
En daar stonden we dan opeens. In de finale! Deze vond plaats op het hoofdveld. Een kolkend en uitverkocht JSV Nieuwegein stadion zat te wachten op de onderbouw finale tussen het Koningin Wilhelmina College en RSG Broklede. Na een gewonnen toss leek het even gelijkwaardig op te gaan. Kansen over en weer. Maar na een kwart wedstrijd pakten wij het initiatief.  We merkten dat het publiek achter ons ging staan. De namen van onze toppers werden steeds vaker gescandeerd. Ook de naam van onze school kwam geregeld langs. Dit gaf ons moed. Balletje rond laten gaan via onze backs Max en Tigo. Seth en Maes zetten de mannetjes op de juiste plek en Blessing en Jesse maakten de snelle combinaties op het middenveld. De loopacties van Gerald en Damian zorgden ervoor dat er ruimte ontstond bij de tegenstander en BAM! 1-0 voor het KWC. Het stadion ontploft. Kippenvel!

Dit gaf ons vertrouwen. En dat was te zien. We begonnen vrijer te voetballen. Na de 1-0 volgden snel de 2-0 en de 3-0. De wedstrijd was gespeeld. Euforie. Het publiek werd gek. Wij zijn de beste van regio Utrecht!

Na het in ontvangst nemen van de beker zijn de jongens de overwinning gaan vieren bij de plaatselijke McDonalds.

Op vrijdag 9 juni nemen wij het in de landelijke finales op tegen de beste schoolvoetbalteams van alle andere regio's.
Graag zien wij daar jouw aanwezigheid en support om ervoor te zorgen dat het Koningin Wilhelmina College de beste van Nederland wordt!