TALENTENNIEUWS

 

21 januari 2018
CLAIRE VAN BUUREN 1e JRT***STER DUBBELTOERNOOI

Claire van Buuren heeft met haar dubbelpartner Annika Barth de eerste plaats behaald bij de meisjes tot en met 14 jaar op het tennis JRT*** ster dubbeltoernooi in Best.

 

17 december 2017
TOPJUDOTOERNOOI HAARLEMMERMEER BROERTJES PANNEKOEK

Afgelopen zondag hebben Michael en Patrick meegedaan aan het Topjudotoernooi Haarlemmermeer. Dit is het 2e meetmoment voor Europese kwalificatie, waar de gehele top van Nederland aanwezig is, aangevuld met eventuele Europese deelnemers.
Michael heeft een prachtige 2e plaats behaald, wat hem een grote stap dichterbij kwalificatie brengt. Er zijn echter nog 2 meetmomenten. Patrick is helaas net buiten de prijzen gevallen door de halve finale en de troostfinale te verliezen en dus gedeeld 5e te worden. Wel heeft hij de Noorse en Scandinavische kampioen onder de 18 jaar verslagen. 

 

12 november 2017
BROERTJES PANNEKOEK 3E OP JUDOTOERNOOI DEN HAAG

Op zaterdag 12 november hebben de KWC-leerlingen Michael en Patrick Pannekoek een derde plek behaald op het Adidas Internationaal Residentie Judotoernooi in het gloednieuwe Sportcampus Zuiderpark Den Haag. Dit toernooi is één van de zwaarste en grootste judotoernooien in Nederland en is tevens voor judoka’s onder de 18 jaar één van de vier kwalificatietoernooien voor Europacups. De gehele top van het Nederlandse judo is hier aanwezig aangevuld met deelnemers uit Europa. Met deze derde plaats hebben ze een eerste stap gezet richting Europese kwalificatie.

   


 

16 november 2017
XANDRA VELZEBOER 2E IN DAVOS, ZWITSERLAND

​Xandra heeft haar eerste Europese wedstrijd erop zitten. Afgelopen weekend in Davos, Zwitserland. Voor het RTC-midden kwam Xandra Velzeboer uit bij de junioren B. Ze reed een uitstekend toernooi door op alle afstanden, de 1500 meter, de 500 meter en de 1000 meter als 2e te finishen. Hierdoor haalde ze de tweede plaats in het eindklassement, achter de Italiaanse Elisa Confortola.


 

10 november 2017
SIMON HARMSMA, KLAS V1A, TOONT POTENTIE OP WK-DAMMEN IN POLEN

Simon is weer terug in Nederland na een bewogen 10 dagen WK. Hij startte uitstekend maar speelde na de eerste 3 ronden met wisselend resultaat. Ondanks dat hij lager eindigde dan verwacht (22e plaats) gaven zowel de bondscoach als ook zijn dammende vader aan dat hij hele goede partijen gespeeld heeft.

Ook bij het gespeelde WK Blitz (zogeheten supersnelle dammen: 9 rondes in één dag) presteerde Simon geweldig met een verdiende 5e plaats (van de 43 pupillen).


 

29 oktober 2017
MICHELLE VELZEBOER WINT SHORTTRACKWEDSTRIJD IN ITALIË

Michelle heeft afgelopen weekend haar eerste Starclass wedstrijd gereden in Bergamo, Italië.
Ze heeft het heel goed gedaan. De eerste afstand, de 1500 meter won ze. Op de 500 meter kreeg ze een penalty in de halve finale, dat was jammer maar terecht. Maar ze won ook de 1000 meter waardoor ze eerste is geworden in het eindklassement!

   

 


05 oktober 2017
ONTHULLING BORDJE PARTNERSCHAP TOPSPORT GELDERLAND

Op donderdag 5 oktober onthulde de rector van het KWC, mevrouw Hengefeld, het bordje van Topsport Gelderland in de hal van de school. Dat gebeurde door een aantal sportieve leerlingen een bal te laten overspelen en uiteindelijk in een korf te scoren. Op die manier werd het bordje zichtbaar dat het partnerschap Topsport Gelderland/KWC aangeeft.
Door deze samenwerking krijgen de KWC-sporttalenten faciliteiten geboden om zowel op school als in hun sport beter te presteren. Uiteraard is het KWC heel trots op deze leerlingen en daarom ondersteunt de school van harte hun sportieve ambities.

 


28 september 2017 
TOPSPORT GELDERLAND ONDERSTEUNT KWC SPORTTALENTEN

Sinds donderdag 21 september jongstleden is het KWC officieel partner geworden van Topsport Gelderland. Met een heuse Kick-off werd in aanwezigheid van de meest talentvolle sporters en ouders de samenwerking bezegeld. Door deze samenwerking worden faciliteiten geboden aan de leerlingen om zowel op school als in hun sport beter te presteren.
Leerlingen die in hun sportdiscipline een ‘beloftestatus’ hebben én leerlingen die op termijn daar kans op maken, hopen we te helpen aan een stevige basis voor wellicht een mooie sportcarrière.
Op dit moment mag het KWC zich rijk rekenen met leerlingen uit zeer gevarieerde sportdisciplines, waaronder damesvoetbal, wielrennen, judo, dammen, shorttrack, tennis, de hippische sport, zeilen en klimmen.
Op het KWC is al een breed aanbod van sportactiviteiten, maar dit maakt het plaatje zo goed als compleet.