TALENTENNIEUWS


7 juli 2019
IRIS DE KEMP 3E OP NK VELDHOCKEY

Iris de kemp wordt met Kampong 3e op het NK veldhockey. Ze maakte daarin haar 110e goal van dit seizoen! Daarnaast is Iris ook nog eens geselecteerd voor het opleidingsteam Nederlands B (beste speelsters uit 2005).

 

28 juni 2019
KWC NEEMT AFSCHEID VAN EEN STERKE LICHTING TALENTSPORTERS!

 

Met een mooi diploma op zak verlaten Roos Dikkerboom, Xandra Velzeboer, Marit van den Berg, Michael en Patrick Pannekoek het KWC. Zij hebben school en sport uitstekend kunnen combineren en gaan hun talenten elders ontwikkelen.
Het KWC levert een teamprestatie als 'topsportvriendelijke school' door de begeleiding op maat.
Met trots zien wij Lieke de With vertrekken naar een LOOT-school in Eindhoven om bij PSV te gaan voetballen en Joris van den Heuvel die naar het Leidsche Rijn College gaat om met basketbal zijn ambitie waar te maken.

 

19 juni 2019
NOAH VAN PUTTEN WINNAAR 'DE ELDENSE DRAAI'

Noah van Putten uit klas V4 is winnaar geworden van de wielerwedstrijd 'De Eldense Draai', categorie nieuwelingen.

 

19 juni 2019
FEN & ROOS NK-KAMPIOEN TENNIS

Fen Rauwerdink en Roos Schoemaker zijn met hun Tielse Lawn Tennis Club Nederlands kampioen geworden. Na een weekend vol tennis bleken zij de beste in de junioren competitie meisjes.

 

12 juni 2019
FEN RAUWERDINK NEDERLANDS KAMPIOEN PADEL

Fen Rauwerdink is samen met haar dubbelpartner Nederlands Kampioen Padel geworden. In Amsterdam waren zij de beste tot en met 14 jaar.

 

23 mei 2019
BRONS VOOR JULINE VAN MEETEREN

Juline van Meeteren wint brons op de 100 en 200 meter rugslag tijdens de Gelderse Kampioenschappen zwemmen. Gefeliciteerd, Juline!

 

21 mei 2019
TENNISKAMPIOENEN YANIK MAARSEN EN CLAIRE VAN BUUREN

Het KWC is twee provinciaal kampioenen rijker!
Yanik Maarsen is kampioen geworden van de provincie Utrecht en Claire van Buuren werd Gelders kampioen tennis. Gefeliciteerd met deze mooie prestatie.

 

20 februari 2019
XANDRA VELZEBOER WINT ZILVEREN MEDAILLE

Xandra Velzeboer wint zilveren medaille op de 500 meter tijdens het WK Shorttrack junioren in Montreal.

 

MICHELLE VELZEBOER BRONZEN MEDAILLE

In een fantastische race heeft shorttrackster Michelle Velzeboer een bronzen medaille gewonnen op de 1500 meter bij het Europees Jeugd Olympisch Festival in Sarajevo.


18 februari 2019
CLAIRE VAN BUUREN WINT TENNISTOERNOOI

Claire van Buuren uit K3C wint de Dutch Bowl in Gendringen.  In de categorie onder 15 bleek ze de beste van het sterk bezette internationale toernooi. 

 

12 februari 2019 
NIELS DE KRUIJK SCHAATSKAMPIOEN

Niels de Kruijk uit G2T werd afgelopen weekend in zijn leeftijdsklasse (pupillen A) schaatskampioen van het gewest Noord-Holland/Utrecht.
Het algemeen klassement ging deze winter over vier wedstrijden, die werden verreden op de ijsbanen van Alkmaar, Hoorn, Amsterdam en Haarlem. De verreden afstanden waren steeds 100, 300, 500 en 1000 meter.

 

12 februari 2019
IRIS DE KEMP MET KAMPONG 2E TIJDENS NK ZAALHOCKEY

Iris de Kemp uit klas V2A is met haar hockeyclub Kampong uit Utrecht 2e geworden op het NK zaalhockey seizoen 18-19.
In de competitie meisjes C werden zij in de finale verslagen door Zwolle na shoot-outs. Gefeliciteerd met dit mooie resultaat Iris.

 

20 december 2018
LIEKE DE WITH (V4) SPEELT IN NEDERLANDS ELFTAL

Lieke de With uit V4 heeft twee interlands met het Nederlands elftal voor speelsters onder DE 16 jaar tegen Engeland gespeeld. Een 0-0 gelijkspel en een verdiende 4-2 zege was het fraaie resultaat voor de ploeg van KNVB-coach Roos Kwakkenbos.

  

 

oktober 2018
SIMON HARMSMA 2e BIJ JEUGDWERELDKAMPIOENSCHAP WIT-RUSLAND

Simon Harmsma heeft in de week na de herfstvakantie meegedaan aan het jeugdwereldkampioenschap dammen in Gomel, de tweede stad van Wit-Rusland. 
Simon trad aan bij de pupillen (tot 14 jaar), in totaal deden er 250 jeugdspelers mee van alle continenten. Bij het sneldammen werd Simon 2e, een punt achter Ivan Iliasov uit Rusland.
Ook bij het gewone dammen haalde Simon de zilveren medaille, met hetzelfde aantal punten maar met één weerstandspunt achter de Nederlander Emre Hageman. Een topprestatie!


Simon links op het podium tijdens de klanken van het Wilhelmus.

 

30 september 2018
SIMI PATER NEDERLANDS KAMPIOEN ESTAFETTE

Vorig weekend waren de Nederlandse estafette kampioenschappen in Amstelveen. Simi is met haar clubteam van U-track uit Utrecht Nederlands kampioen junioren geworden met een tijd van 47,80 sec. Dat was ook de beste seizoensprestatie van dit outdoor seizoen.

 

28 augusrus 2018
TWEE MEDAILLES VOOR SIMON HARMSMA OP EK DAMMEN

Midden in de zomervakantie wordt traditioneel het Europees Jeugdkampioenschap dammen gehouden, dit jaar in Vilnius, de hoofdstad van Litouwen.
Op de campus streden honderden jongens en meisjes in vijf verschillende leeftijdscategorieën om de prijzen. Simon Harmsma deed mee bij de pupillen en wist twee medailles te bemachtigen.
Er waren drie toernooien: het gewone dammen, het Rapid dammen en het sneldammen. Het verschil zit hem in de duur van de partijen. Een gewone dampartij duurt zo'n 4 á 5 uur, een Rapid partij een half uur en de sneldammers kunnen het in 10 minuten af.
In het gewone toernooi, dat een week duurde, werd Simon derde achter de Pool Amadeusz Zyber-Moszak en de Nederlander Emre Hageman.
Bij het Rapid dammen finishte Simon als vijfde, hier werd Emre kampioen.
Bij het sneldammen wist Simon de eerste plek te pakken, vlak voor Amadeusz en Emre, en dus Europees goud te pakken.
Een geweldig goed toernooi voor de Culemborger!