KWC als Elos school


Wat is Elos?
 


Al jaren maken leerlingen van het KWC reizen naar het buitenland: Londen, Parijs, Lille, Istanbul, Oslo, Boulogne en Yvetot, om maar een greep te doen uit de reisgeschiedenis van het KWC.
Ook zijn er al vele jaren uitwisselingen en e-mailcontacten met verschillende Europese landen.
Het KWC wil de leerlingen voorbereiden op de toekomst door hen te betrekken bij Europese en internationale ontwikkelingen. Daarom is het KWC een Elos school, aangesloten bij een netwerk van ruim vijfendertig Nederlandse scholen ondersteund door Nuffic in Den Haag. Het KWC streeft ernaar om door middel van internationale projecten, zowel in als buiten de lessen, de betrokkenheid van leerlingen met andere Europese landen te vergroten. Daarom wordt ook geprobeerd om iedere leerling (binnen Vmbo-tl, Havo en Vwo) minstens één keer in zijn/haar schoolcarrière de mogelijkheid te bieden om mee te doen met een uitwisseling, om van heel dichtbij te zien hoe het elders in Europa toegaat.

Maar Elos is meer. Europa als leeromgeving is ook belangrijk voor de lesinhoud bij diverse vakken, niet alleen bij de talen, maar ook bij vakken als aardrijkskunde, geschiedenis en maatschappijleer. Binnen de verschillende niveau’s wordt er gewerkt met een doorlopende Elos-leerlijn en alle leerlingen houden een Elos portfolio bij. Daarnaast wordt er aan het einde van jouw schoolcarrière bij jouw diploma een Elos certificaat uitgereikt.
Hieronder vind je de links van de diverse uitwisselingsscholen:

www.janusz-korczak-realschule.de

www.gymnasium-hueckelhoven.de/

http://lycees.ac-rouen.fr/queneau/

https://haugenstua.osloskolen.no/

www.bogoe-kostskole.dk

http://frzal.meb.k12.tr/tema/

http://www.liceotedone.gov.it/

http://www.divinapastoratoledo.anamogas.org/


In China:

Jin Ling High School - Nanjing http://www.jlhs.net/index2.jsp

Tianjin High School Affiliated With Beijing Normal University - Tianjin http://www.tjbf.com.cn

 
 

Een paar maanden naar het buitenland?

www.youthinaction.nl
 

Youth in Action geeft jongeren subsidie voor internationale uitwisselingsprojecten en vrijwilligerswerk in 33 Europese landen. Alle kosten worden vergoed!

 

Promotion Koningin Wilhelmina College