Avri voorlichting zwerfafval  


                       

KWC ondertekend zwerfvuilconvenant met Gemeente

Leerlingen en verantwoordelijken van het Koningin Wilhelmina College en de gemeente Culemborg hebben een overeenkomst gesloten met duidelijke afspraken naar elkaar, hoe om te gaan met zwerfvuil. Hierbij werd ook een cheque van € 1000,-- ontvangen vanuit de gemeente. Deze gift zal gebruikt worden voor grotere vuilnisbakken die passen in het opnieuw in te richten schoolplein.

    

  
 


Hou je omgeving schoon! Afval op straat kost geld

 

Voorlichting zwerfafval
Heb je pauze en wil je even wat lekkers halen op het Chopinplein of bij de Aldi? Helemaal prima! Maar wat doe je met de lege blikjes, de chipszak of kauwgum? In de prullenbak natuurlijk!

Helaas zijn er leerlingen die hun troep op straat gooien en niet in de afvalbakken. Straten worden hierdoor rommelig en veel mensen ergeren zich hieraan. Dieren eten plastic op en kunnen er dood aan gaan.

De gemeente Culemborg heeft Avri daarom gevraagd om in november en december alle tweedeklassers meer te vertellen over zwerfafval en waarom je dat niet op straat moet gooien. De school stuurt hierover ook een e-mail aan je ouder(s) of verzorger(s).

 

Boetes zwerfafval
In de komende periode controleren de handhavers van Avri extra op zwerfafval. Je kunt een flinke boete krijgen, wanneer je afval op straat gooit. Tot 16 jaar is de boete € 70,-- en als je ouder dan 16 bent is dat € 140,--. Daar kun je veel andere leuke dingen mee doen!

Als je afval op straat gooit, verpest je de natuur en de omgeving van je school. Help jij ons om de buurt en stad schoon te houden? Dan ben je goed bezig! De gemeente en Avri hopen dan ook dat er geen boetes uitgedeeld hoeven te worden.


Dus: gooi afval in de bak, en hou je geld in je zak!


 

 

     

 

 

 
 VNW/14 november 2017