Dag van de Franse taal


Geplaatst op:  10-11-2017


Net als honderden andere scholen in Nederland, stond ook het KWC donderdag 9 november in het teken van de Dag van de Franse taal.

De Dag van de Franse taal is een initiatief van de Ronde Tafel Frans en heeft als doel de keuze voor het vak Frans als examenvak te bevorderen. Als Elos-school organiseren de docenten Frans op het KWC, sinds enkele jaren voor de derde klassen vmbo, havo en vwo deze dag. Deze dag staat dan ook geheel in het teken van de Franse taal en cultuur. Op deze manier ervaren de leerlingen het vak Frans totaal anders dan vanuit de schoolbank. 

Om de leerlingen te enthousiasmeren voor de Franse taal en cultuur, werden er zeventien verschillende workshops gegeven. Over de gehele dag konden zij deelnemen aan drie zelf gekozen workshops. Zo konden de leerlingen onder andere leren fotograferen, dansen, deelnemen aan een sportquiz over de Tour de France of een quiz over de cultuur en historie van Frankrijk, schermen, rugby, jeu de boules en overheerlijke crêpes maken in de keuken van de Gershwinhof. Ook konden de leerlingen kiezen om aan te schuiven bij gastspreker en Fransman in hart en nieren, Sylvain Lelarge. Op een ludieke wijze wist hij leerlingen enthousiast te maken voor het vak Frans.

De docenten Frans en collega’s van andere vakken ­– die de workshops gaven – hebben er samen met de leerlingen een geslaagde Franse dag van gemaakt. Of om in Franse sferen te blijven, une journée réussie. En ook nu geldt weer, merci beaucoup et jusqu'à l'année prochaine.

 

   

Ga terug