TTO wherever you go


TTO op het KWC

Overweeg jij om naar het Tweetalig VWO, HAVO of VMBO te gaan op het KWC? Dan vertellen we je graag wat de speerpunten zijn.

Op het KWC zijn er korte lijnen tussen leerlingen, ouders, mentor en teamleider. Verbondenheid met elkaar en met de school vinden wij belangrijk. Na een uitgebreide introductie leer je snel je medeleerlingen kennen en de docenten in het TTO-team kennen jou. Wij streven ernaar om een TTO-klas in de onderbouw als groep bij elkaar te houden, zodat je onderling een goede band opbouwt. Ook de TTO-activiteiten stimuleren teambuilding.

Italiaanse, Spaanse, Turkse, Deense, Chinese, Noorse en Duitse jongeren: je kunt ze allemaal ontmoeten via het KWC. Gedurende je schooljaren ga je elk jaar op reis en werk je ook op andere manieren samen met jongeren uit andere landen. In klas TVWO-5 krijg je een week verlof voor een internationale stage in een Engelstalig land of kun je mee op stagereis naar de VS.

Op het KWC sluiten we elke periode af met een ceremonie om jouw overgang en het behalen van je certificaat feestelijk te vieren. Bij een ceremonie zijn er speeches voor de leerlingen en zijn de trotse ouders natuurlijk welkom. De brugklas sluiten we af met de Award Ceremony en de onderbouw met de Promotion Ceremony. Na je TVWO-examen word je uitgenodigd voor een feestelijk uitreiking van je IB-certificaat, tevens een reünie waarbij je elkaar terug ziet.

De native speakers in ons docententeam en de docenten Engels werken samen met de overige docenten die scholing in Engels hebben gevolgd. In klas drie doe je een Checkpoint of Anglia examen voor Engels en in klas vijf of zes een examen voor het International Baccalaureate. De resultaten van deze examens op het KWC waren de afgelopen jaren uitstekend.

Sinds juni 2013 is het KWC gecertificeerd als TVWO-school. Daarmee voldoet de TVWO-afdeling op het KWC aan alle eisen van het TTO ‘keurmerk’. De TVMBO-afdeling bestaat één jaar en met THAVO wordt gestart in schooljaar 2017-2018.

Sinds juni 2014 heeft onze TVWO-afdeling het Senior Elos-certificaat gekregen als enige afdeling in Nederland. Dat betekent dat onze activiteiten op het gebied van reizen en internationale samenwerking buitengewoon goed zijn ontwikkeld.


Van harte welkom om TTO op het KWC te ervaren tijdens onze Open Lesavond TTO op donderdagavond 2 februari 2017 van 19.00 – 21.00 uur voor VWO, HAVO en VMBO. Vanaf medio december kun je je aanmelden via de homepage van onze website.

Voor informatie over TTO en plaatsing in TTO kun je mailen met SNC@kwc-culemborg.nl, teamleider Carla Salden voor VWO. Voor HAVO met BRP@kwc-culemborg.nl, Patrick de Boer, coördinator THAVO en voor VMBO met LAI@kwc-culemborg.nl, Ingrid Larmené, coördinator TVMBO.

 

Flyer: TTO op het KWC op elke afdeling <klik hier>


TTO op VWO <klik hier>   

TTO op HAVO <klik hier>  

TTO OP VMBO <klik hier>

 

Meer info over TTO? Kijk op: ik kies TTO
 

Promotion Koningin Wilhelmina College

 

     

     

 

 

 

VNW/oktober 2016